Het belang van wegenvignetten uitgelegd

kimi lee M3RVFbqKGu4 unsplash

Als je op vakantie gaat met de auto is er in eerste instantie de stress van het inpakken. Past alles wel in de achterbak, heb je te veel meegenomen of juist te weinig? Je bent blij als alles erin zit en je de weg op kan. Vervolgens loop je je auto nog even na. Heb je genoeg benzine, zijn alle vloeistoffen bijgevuld en is de bandenspanning in orde? Alles lijkt oké en je bent klaar de reis. Toch is er nog iets dat je bent vergeten! De juiste wegenvignetten voor de landen waar je onderweg doorheen rijdt en het land van je bestemming. Voorkom gedoe bij tolpoorten en bestel de benodigde vignetten bij wegenvignetten.nl.

Tolvignetten

In veel Europese landen moet je op bepaalde snelwegen tol betalen. Het scheelt een hoop wachttijd bij de tolpoorten als je van tevoren een tolvignet hebt gekocht. Het kan gaan om een digitaal vignet dat gekoppeld wordt aan je nummerbord. Soms zijn er nog fysieke vignetten nodig in de vorm van een sticker. Zonder een vignet moet je vaak met je pasje betalen bij een automaat voordat je de tolpoort door mag rijden. Bij enkele automaten heb je zelfs nog cash geld nodig. Voorkom vervelende situaties en lange rijen en schaf gewoon die vignetten vast aan.

Milieustickers

Naast tolvignetten bestaan er ook milieuvignetten. Deze stickers zijn verplicht in landen als Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. Ook als je maar een klein stukje over een grens van zo’n land rijdt moet je rekening houden met deze vignetten. Het zou zonde zijn om een hoge boete te krijgen, omdat je geen milieusticker hebt aangeschaft. Je krijgt het milieuvignet pas als je auto voldoet aan bepaalde voorwaarden. Met het vignet koop je als het ware een stukje natuurbescherming. Sommige auto’s die te veel uitstoten mogen op bepaalde tijden niet in bepaalde zones komen, omdat dit te schadelijk is voor het milieu. 

Onderhoud van de infrastructuur

Het onderhouden van bruggen en wegen kost veel geld. Bepaalde landen worden extra belast door grote aantallen toeristen die deze landen ieder jaar bezoeken tijdens de zomermaanden. Daarom hebben zij gekozen voor een systeem waarbij de toerist extra belasting betaalt in de vorm van tol. Ook kan op deze manier geld verdiend worden om de impact op het milieu te verkleinen. Met behulp van vignetten kunnen alle automobilisten makkelijk in de gaten gehouden worden. Ook maken deze vignetten het betalingsproces een stuk makkelijker.  

 

Wellness Kamer

Blijf op de hoogte van de beste Welness Aanbiedingen!

- Nooit meer te veel betalen

- De beste aanbiedingen in jouw inbox

- Geen spam

Gefeliciteerd! Je bent vanaf nu altijd op de hoogte van de beste Wellness Overnachting Aanbiedingen!