Rondvaren bij Giethoorn

jessica kantak bailey a3Zo7OGiHXo unsplash

Eén van de leukste dagjes uit in Nederland is varen met een punter bij Giethoorn. Een punter is een traditionele houten boot met een elektromotor. Er passen 6 tot 8 personen in, maar als je met minder mensen bent heb je wat meer ruimte. Een bootje huren Giethoorn is niet duur en je mag de boot een hele of een halve dag meenemen. Om een leuke tocht te maken kun je de bewegwijzerde routes volgen, maar dat hoeft niet. Je mag ook zelf een tocht uitzetten met behulp van de kaart die bij het verhuurbedrijf verkrijgbaar is.

Verhuurbedrijven

Varen op de meren en in de vaarten rond Giethoorn is erg populair en er zijn tientallen verhuurbedrijven waar een bootje kan worden gehuurd. Het gaat in veel gevallen om een punter, maar je kan ook een rondvaartboot huren voor een georganiseerde rondvaart. De Punterwerf is één van die verhuurbedrijven. Zoals de naam al zegt is de Punterwerf een bedrijf dat zelf boten bouwt. Naast de klassieker punters worden er ook zeilboten gebouwd. Omdat je bij dit bedrijf een boot huurt die men zelf heeft gebouwd mag ervan uit worden gegaan dat je een boot huurt met een uitstekende kwaliteit.

Elektrisch varen

Met name in de zomermaanden is het op de meren rondom Giethoorn erg druk. Als er een traditionele brandstofmotor op de boot zou zitten zou dat leiden tot veel lawaai en vervuiling. Daarom zijn alle punters die verhuurd worden uitgerust met een elektromotor en een accu. Met een volgeladen accu kan urenlang worden rondgevaren. De elektromotor is krachtig genoeg om de punter comfortabel te besturen. Zelfs als er bij veel wind met flinke golven op de Beulakerwijde wordt gevaren zal dat voor de elektromotor geen bezwaar zijn. Een punter huren in Giethoorn is dus milieuvriendelijk en veilig.

Wellness Kamer

Blijf op de hoogte van de beste Welness Aanbiedingen!

- Nooit meer te veel betalen

- De beste aanbiedingen in jouw inbox

- Geen spam

Gefeliciteerd! Je bent vanaf nu altijd op de hoogte van de beste Wellness Overnachting Aanbiedingen!